Cestoviny z múky z horčicových semien s panenkou

Suroviny:

• 500g panenky

• 200g pšeničnej múky

50g múky z horčicových semien

• 4 vajíčka

• soľ

• čerstvo mleté čierne korenie

• sušená aj čerstvá bazalka

• 1 chili

2 lyžice oleja z horčicových semien

Múky a 1 lyžičku soli a vajíčka zmiešame a spracúvame až kým bude cesto úplne hladké a bez hrudiek. Zabalíme do fólie a necháme stáť v chladničke 30 minút.

Rúru predhrejeme na 150°C.

Vychladnuté cesto rozvalkáme a roztiahneme na najtenšie, aké sa len dá. Ak dosiahneme želanú tenkosť cesta, poskladáme ho a nožíkom nakrájame, takto nám vzniknú rezance.

Panenku ochutíme soľou, korením a bazalkou a takto ju opečieme na oleji z horčicových semien z každej strany. Potom mäso vložíme do rúry (150°C) na 20 minút, aby sa dopieklo. Medzitým cestoviny uvaríme v slanej vode.

Keď máme všetko hotové, naberieme na tanier cestoviny a položíme na ne nakrájané mäsko s kúskami chili a lískami čerstvej bazalky a nakoniec jemne pokvapkáme olejom z horčicových semien.