Cestoviny z múky z horčicových semien s panenkou
Suroviny:
• 500g panenky
• 200g pšeničnej múky
• 50g múky z horčicových semien
• 4 vajíčka
• soľ
• čerstvo mleté čierne korenie
• sušená aj čerstvá bazalka
• 1 chili
• 2 lyžice oleja z horčicových semien
Múky a 1 lyžičku soli a vajíčka zmiešame a spracúvame až kým bude cesto úplne hladké a bez hrudiek. Zabalíme do fólie a necháme stáť v chladničke 30 minút.
Rúru predhrejeme na 150°C.
Vychladnuté cesto rozvalkáme a roztiahneme na najtenšie, aké sa len dá. Ak dosiahneme želanú tenkosť cesta, poskladáme ho a nožíkom nakrájame, takto nám vzniknú rezance.
Panenku ochutíme soľou, korením a bazalkou a takto ju opečieme na oleji z horčicových semien z každej strany. Potom mäso vložíme do rúry (150°C) na 20 minút, aby sa dopieklo. Medzitým cestoviny uvaríme v slanej vode.
Keď máme všetko hotové, naberieme na tanier cestoviny a položíme na ne nakrájané mäsko s kúskami chili a lískami čerstvej bazalky a nakoniec jemne pokvapkáme olejom z horčicových semien.