Pečené kačacie prsia a slivkové chutney

Recept na prípravu pre 2-3 osoby:


Suroviny:

polovica kelu

2 ČL rasce

soľ

čierne korenie

3 PL olivového oleja

2 vajíčka

300g múky

2 ks kačacích pŕs

olej

1 ks avokáda

2 PL kyslej smotany

1 ČL Chili

Slivkové chutney


Príprava:


Listy kelu nakrájame na tenké kúsky a na olivovom oleji orestujeme. So soľou, čiernym korením a rascou okoreníme.

Keď listy sú už mäkučké a dostali tmavozelenú farbu, vyberieme ich do jednej misy a pridáme múku. Neskôr, po 

vychladnutí, pridáme aj vajíčka. Ak je potrebné, pridáme trochu vody. Cesto spracujeme a vyformujeme z nej

menšie placky, ktoré opražíme na horúcom oleji. 

Kačacie prsia narežeme, obidve strany dobre osolíme a na horúcej panvici pečieme 3-3 minúty každú stranu.

Potom ich vložíme do vopred zohriatej rúry a na 120 °C pečieme 10 minút. Po 10 minútach prsia vyberieme a 

3-5 minút necháme oddychovať. Zatiaľ pripravíme avokádový krém.

Avokádo očistíme, pridáme 2 PL kyslej smotany, solíme a pridáme chili podľa chuti. Vidličkou celé roztlačíme,

až kým nezískame krémovitú hmotu. 

Potom nasleduje už len servírovanie, ale nezabudnime na najdôležitejšie! No predsa pridať slivkové chutney! 

Získame tým úžasnú chuťovú kombináciu. Chutney perfektne harmonizuje sladkastú chuť sliviek s vynikajúcou chuťou kačacích pŕs.