Mandľový jogurtový koláč
Suroviny:
• 375g jogurtu
• 2 vajíčka
• 150g cukru
• štipka soli
• 1 vanilkový struk
• šupka z 1 citróna
• 1,5 lyžička kypriaceho prášku
• 250g jahôd
• sóda bikarbóna
Predhrejte rúru na 170 stupňov a nastavte na miešanie vzduchu.
Vajcia vyšľahajte s cukrom, potom pridajte soľ, nastrúhanú citrónovú kôru a vanilkové semená, ktoré vyškrabete zo struku. Za stáleho miešania pomaly pridávajte olej a jogurt. Zmiešajte mandľovú múku s práškom do pečiva a sódou bikarbónou, potom do suchej zmesi pridajte mokrú a poriadne ich zamiešajte.
Zmes nalejte do plechu (jemne naolejovaného) veľkosti cca 24 cm, ktorý vysteliete papierom na pečenie. Jahody očistite, nakrájajte na plátky a úhľadne ich poukladajte na koláč. Pečte 45 minút.