Mandľový jogurtový koláč

Suroviny:

• 375g jogurtu

• 2 vajíčka

• 150g cukru

• 100ml orechového oleja

• štipka soli

• 1 vanilkový struk

• šupka z 1 citróna

• 250g mandľovej múky

• 1,5 lyžička kypriaceho prášku

• 250g jahôd

• sóda bikarbóna

Predhrejte rúru na 170 stupňov a nastavte na miešanie vzduchu.

Vajcia vyšľahajte s cukrom, potom pridajte soľ, nastrúhanú citrónovú kôru a vanilkové semená, ktoré vyškrabete zo struku. Za stáleho miešania pomaly pridávajte olej a jogurt. Zmiešajte mandľovú múku s práškom do pečiva a sódou bikarbónou, potom do suchej zmesi pridajte mokrú a poriadne ich zamiešajte.

Zmes nalejte do plechu (jemne naolejovaného) veľkosti cca 24 cm, ktorý vysteliete papierom na pečenie. Jahody očistite, nakrájajte na plátky a úhľadne ich poukladajte na koláč. Pečte 45 minút.