Letné lečo ochutené s baklažánovým krémom
1 malá flaška baklažánového krému
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 paradajky
1 lyžička olivového oleja
1 dl svetlého piva
1 menšia cuketa
2 stredne veľké zemiaky
1 menší baklažán
soľ, čierne korenie, sušený rozmarín, čerstvá bazalka
Príprava:
Cibuľu a cesnak nakrájame na menšie, paradajku na väčšie kocky, a celé začneme restovať na kvapke
olivového oleja. Trochu osolíme. Ešte predtým ako by sa nám začalo prichytávať, pridáme pivo, a restujeme
dovtedy, kým sa nám paradajky zmäkčia, a cibuľa bude orestovaná do sklovita. Vtedy pridáme všetok zeleniny roz-
krájané na kocky a nalejeme toľko vody, aby nám všetko pekne prekrilo. Prikryjeme a na strednom ohni
necháme variť. Keď je už zelenina mäkká, pridáme baklažánový krém. Podľa chuti okoreníme a chutíme so sušeným
rozmarínom. Ak je potrebné, dolejeme vodu a v nezakrytom hrnci varíme ďalej. Keď je jedlo hotové, pridáme čerstvo
nasekanú bazalku a môžeme podávať. Na ozdobu použijeme celé lístky čerstvej bazalky.
Nezabudnite na otvorené, nepoužité pivo! :)
Dobrú chuť prajeme!