Letné lečo ochutené s baklažánovým krémom

Ingrediencie na prípravu jedla pre 2 osoby:


1 malá flaška baklažánového krému

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

2 paradajky

1 lyžička olivového oleja

1 dl svetlého piva

1 menšia cuketa

2 stredne veľké zemiaky

1 menší baklažán

soľ, čierne korenie, sušený rozmarín, čerstvá bazalka


Príprava:

Cibuľu a cesnak nakrájame na menšie, paradajku na väčšie kocky, a celé začneme restovať na kvapke

olivového oleja. Trochu osolíme. Ešte predtým ako by sa nám začalo prichytávať, pridáme pivo, a restujeme 

dovtedy, kým sa nám paradajky zmäkčia, a cibuľa bude orestovaná do sklovita. Vtedy pridáme všetok zeleniny roz-

krájané na kocky a nalejeme toľko vody, aby nám všetko pekne prekrilo. Prikryjeme a na strednom ohni 

necháme variť. Keď je už zelenina mäkká, pridáme baklažánový krém. Podľa chuti okoreníme a chutíme so sušeným

rozmarínom. Ak je potrebné, dolejeme vodu a v nezakrytom hrnci varíme ďalej. Keď je jedlo hotové, pridáme čerstvo

nasekanú bazalku a môžeme podávať. Na ozdobu použijeme celé lístky čerstvej bazalky.


Nezabudnite na otvorené, nepoužité pivo! :)

Dobrú chuť prajeme!