Kačacie stehná s višňovým rizotom

Budeme potrebovať:

2 ks kačacích stehien

300 g ryže na rizoto

1 flaška višňového chutney

1 kocka slepačieho bujónu

1 hrsť parmezánu

2 lyžice masla

3 lyžice husacej masti. 

Soľ, mleté čierne korenie. 


Postup:

Kačacie stehná umyjeme, osolíme a potrieme masťou. Uložíme na pekáč, kožou nadol. Pridáme ešte dve lyžice masti, prikryté alobalom pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 45 minút. 

Medzitým si pripravíme rizoto.

Na jednej lyžici masla opražíme ryžu, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Podlejeme 600 ml vody, pridáme kocku bujónu a varíme na strednom plameni kým sa voda neodparí.

Z rúry vyberieme stehná, otočíme ich nezakryté dopekáme do zlatohneda. Počas celého pečenia stehná pravidelne polievame šťavou z výpeku. 

Do hotoveho rizota primiešame maslo a parmezán. Dobre premiešame a pridáme lyžicu višňového chutney. 

Hotové rizoto servírujeme, upečené stehná i ozdobíme višňovým chutney. 

Prajeme Vám dobrú chuť!