Horčicové pečené kura
Suroviny:
• cca 1,5kg celé kurča
• polka mrkvy (strúhaná)
• tymián
• čerstvo mleté korenie
• „Erős Pista“
• 1 strúčik cesnaku
• 1 lyžica za studena lisovaného oleja zo slnečnicových semienok
• 1 lyžička vínneho octu
• 1 lyžica medu
Mrkvu a cesnak nastrúhajte na strúhadle na časti s malými dierkami a zmiešajte s ostatnými prísadami. Kura som očistite, dobre opláchnite a potom potrite marinádou. Nechajte stáť cez noc, ale samozrejme sa dá upiecť aj okamžite. Kura natiahnite na prázdnu (čistú!) plechovku od piva a pečte ho najprv pri teplote 180 stupňov po dobu 20 minút so zapnutím miešania vzduchu. Po uplynutí 20 minút pečte kura ešte 40-50 minút pri teplote 150 srtupňov. Po takomto čase sa upečie mäso tak, že vám bude priam opadávať z kostí.
Prílohu si vyberte podľa vlastného uváženia.