Horčicové pečené kura

Suroviny:

• cca 1,5kg celé kurča

• polka mrkvy (strúhaná)

• tymián

• čerstvo mleté korenie

• „Erős Pista“

• 1 strúčik cesnaku

• 1 lyžica horčicovej múky

• 1 lyžica za studena lisovaného oleja zo slnečnicových semienok

• 1 lyžička vínneho octu

• 1 lyžica medu

Mrkvu a cesnak nastrúhajte na strúhadle na časti s malými dierkami a zmiešajte s ostatnými prísadami. Kura som očistite, dobre opláchnite a potom potrite marinádou. Nechajte stáť cez noc, ale samozrejme sa dá upiecť aj okamžite. Kura natiahnite na prázdnu (čistú!) plechovku od piva a pečte ho najprv pri teplote 180 stupňov po dobu 20 minút so zapnutím miešania vzduchu. Po uplynutí 20 minút pečte kura ešte 40-50 minút pri teplote 150 srtupňov. Po takomto čase sa upečie mäso tak, že vám bude priam opadávať z kostí.

Prílohu si vyberte podľa vlastného uváženia.