Baklažánový vegetariánsky burger
Suroviny pre 4 osoby:
6 PL jemne mletých ovsených vločiek (ak je potrebné, použite bezgluténovú alternatívu)
5 PL baklažánového krému (cca. 2/3 veľkého balenia)
soľ, čierne korenie podľa chuti
Príprava:
Prísady v jednej mise dôkladne premiešame, potom 5 minút necháme stáť. Medzitým jednu panvicu
s nepriľnavým povrchom pomocou olejového spreja pekne vymastíme a rozohrejeme. Po 5 minútach baklažánová hmota
je dobre tvarovateľná. Vyformujeme 4 rovnaké burgery a na vymastenej panvici obidve strany fašírok upečieme
do zlatohneda. Kým sú ešte horúce, prevrátime ich veľmi opatrne, nakoľko sú mäkké a ľahko sa rozpadávajú. Keď
vychladnú a nie sú až také horúce, môžeme ich voľne premiestňovať. Sú vynikajúce do hamburgery, pita chleby,
sendviče, ale perfektne sa konzumujú aj ako vegetariánske fašírky s prílohou. Môžeme ich podávať aj s chilli
vločkami, bilinkami, kvapkou citrónovej šťavy (dokonale zlaďuje chute), ale i bez týchto prísad je výborným
pokrmom.
Dobrú chuť prajeme!