Baklažánový vegetariánsky burger

Suroviny pre 4 osoby:


6 PL jemne mletých ovsených vločiek (ak je potrebné, použite bezgluténovú alternatívu)

5 PL baklažánového krému (cca. 2/3 veľkého balenia)

soľ, čierne korenie podľa chuti


Príprava: 


Prísady v jednej mise dôkladne premiešame, potom 5 minút necháme stáť. Medzitým jednu panvicu 

s nepriľnavým povrchom pomocou olejového spreja pekne vymastíme a rozohrejeme. Po 5 minútach baklažánová hmota

je dobre tvarovateľná. Vyformujeme 4 rovnaké burgery a na vymastenej panvici obidve strany fašírok upečieme

do zlatohneda. Kým sú ešte horúce, prevrátime ich veľmi opatrne, nakoľko sú mäkké a ľahko sa rozpadávajú. Keď

vychladnú a nie sú až také horúce, môžeme ich voľne premiestňovať. Sú vynikajúce do hamburgery, pita chleby, 

sendviče, ale perfektne sa konzumujú aj ako vegetariánske fašírky s prílohou. Môžeme ich podávať aj s chilli 

vločkami, bilinkami, kvapkou citrónovej šťavy (dokonale zlaďuje chute), ale i bez týchto prísad je výborným

pokrmom.

Dobrú chuť prajeme!